+31623224815 mail@ahaerlebizz.nl
Selecteer een pagina

Veel Nederlandse ondernemers denken te lichtzinnig over export naar de Duitse markt. Te gemakkelijk wordt gedacht dat dankzij de EU er niet of nauwelijks verschillen zijn met de Nederlandse markt. Een inschattingsfout die duur kan uitpakken.

Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Duitsland doen er verstandig aan zich juridisch en fiscaal juist goed voorbereiden. Zoek een fiscaal adviseur met kennis van internationaal belastingrecht. Het liefst met specialisatie Duitsland.

Een verkeerde interpretatie van de regels kan Nederlandse bedrijven duur komen te staan. De boetes liegen er niet om in Duitsland. En dan praten we verder nog niet over de gerechtskosten en vele eigen uren en stress die gepaard gaan met de verdediging.

Arbeidsrecht en fiscaal recht

Wie zaken doet in Duitsland moet rekening houden met Duitse wetten en richtlijnen. Arbeidsrechtelijk en fiscaal verschilt Duitsland sterk van Nederland.

Bereid het Duitse avontuur zorgvuldig voor. Vraag bij deskundigen met voldoende kennis van Duitse wetgeving antwoord op de volgende vragen:

  • Wil je een vestiging in Duitsland openen? Welke rechtsvorm is dan het meest geschikt?
  • Wat moet er in de statuten van het bedrijf worden vastgelegd?
  • Welke rol speelt de directie in het bedrijf?
  • Hoe moeten Duitse arbeidscontracten worden opgesteld?

AhaErlebizz werkt met een netwerk aan Nederlandse en Duitse juristen, notarissen, en fiscalisten die de verschillen in wet- en regelgeving tussen Nederland en Duitsland zeer goed kennen.

juridisch advies voor Duitsland