+31623224815 mail@ahaerlebizz.nl
Selecteer een pagina

Duitsers hebben geen humor? Hoe komt u daarbij? Laten we dat cliché snel uit de wereld helpen. Duitsers hebben net zoveel humor als Nederlanders. En zelfspot. De Duitse komiek Hape Kerkeling parodieert zijn eigen landgenoten.

Hape Kerkeling is een populaire cabaretier en presentator in Duitsland. Hij spreekt bovendien perfect Nederlands. Met een leuk Duits accent. Dat wel natuurlijk.

Kerkeling maakt graag grappen over Nederland. Voorafgaand aan een staatsbezoek van koningin Beatrix aan Duitsland parodieerde hij het Nederlandse staatshoofd op onnavolgbare wijze. Die video kunt u straks onder dit bericht bekijken.

Kerkeling houdt u een spiegel voor

Maar behalve de Nederlanders houdt Kerkeling ook graag Duitsland een spiegel voor.

“Ik weet niet of u mij gelijk geeft. Maar ik heb het gevoel dat wij Duitsers in het buitenland niet echt waanzinnig geliefd zijn. Ik heb vorig jaar een intensieve communicatiecursus voor volwassenen in Amerika bezocht. Daar waren mensen uit diverse landen”, vertelt Kerkeling.

Wereldwijde clichés

Iedereen stelt zich aan elkaar voor. Kerkeling zet alle nationaliteiten herkenbaar neer. “Mijn name is Marijke. I’m from Amsterdam, the Netherlands.” “Amsterdam… Isn’t that a beautifull spot”, antwoordt de Amerikaanse docent. “Amsterdam. Dope and everything. A nice place.”

Over clichés gesproken… Duitsers hebben geen humor? Heel Nederland wordt geassocieerd met drugs… Voelt u zich aangesproken?

Dan komt Kerkeling aan de beurt. “My name is Hans Peter. I come from Düsseldorf, Germany.” De Amerikaanse docent reageert. “Okay. Next…”

Het hele Duitse theater lacht.

Achtung! Achtung!

Dan komt de Duitse paus aan de beurt. In diverse talen wordt paus Benedictus op het Sint Pietersplein in Rome aangekondigd door Kerkeling. In het Nederlands: “Attentie, attentie. De heilige vader, Benedict de zestiende, vraagt u om op het Sint Pietersplein te blijven om samen met hem te gaan bidden.”

Dan in het Duits.Zoals buitenlanders Duitsers parodieren. Met schreeuwende stemverheffing: “Achtung, Achtung…”

Kerkeling krijgt de zaal weer aan het lachen.

Hoezo Duitsers hebben geen humor? Vergeet dat vooroordeel snel.

Hape Kerkeling parodieert Duitsers in het buitenland

Hape Kerkeling parodieert Koningin Beatrix

http://youtu.be/O3YlBZ2VFzs