+31623224815 mail@ahaerlebizz.nl
Selecteer een pagina

De stad Groningen is goed bezig. Ondernemers kunnen meedoen met een gratis cursus Duits om Duitstalige klanten vriendelijk te woord te kunnen staan.

Groningen trekt jaarlijks anderhalf miljoen toeristen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Om deze potentiële klanten in hun eigen taal te woord te kunnen staan, bieden de Groninger City Club (GCC), de VBGW en KHN de cursus “Duits op de Werkvloer” aan.

De cursus focust zich op praktijkgericht Duits. Hoe spreek ik een klant aan? Hoe vertel ik over mijn producten?

Praktische lessen Duits voor op de werkvloer. Geen gedoe met naamvallen, grammatica en werkwoordsvormen.

De cursus bestaat uit een reeks van vijf, tweewekelijks gehouden, bijeenkomsten met een groep van ongeveer 20 personen.

De cursus wordt kosteloos aangeboden aan ondernemers, in Groningen, in samenwerking met het Noorderpoort.

De eerste cursus begint dinsdag 2 mei en wordt twee weken later vervolgd op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie (de cursus vindt dus plaats op de volgende data: 2 mei / 16 mei / 30 mei / 13 juni / 27 juni).

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van verschillende lesmethodieken, waaronder rollenspellen, mystery guests en online tools.

Programma

18.30 – 19.00 uur: inloop met broodjes
19.00 – 21.00 uur: cursus

Locatie

De cursus vindt plaats bij het Noorderpoort, Boumaboulevard 113 te Groningen. Parkeren kan betaald onder het Noordlease stadion.

No Show policy

De cursus is voor iedereen kosteloos bij te wonen, echter zijn er beperkte plekken beschikbaar.

Om zoveel mogelijk organisatiesen daarmee personen de kans te geven de cursus bij te wonen kunnen maximaal 2 personen van dezelfde organisatie deelnemen aan de cursus.

Daarbij is het belangrijk dat cursisten zich maximaal inzetten gedurende de cursus periode.

Om dit enigzins te stimuleren wordt er gewerkt met een no-show policy. Dit houdt simpelweg in dat cursisten zich vooraf commiteren aan de gehele cursus en dus op elke avond aanwezig dienen te zijn.

Mochten er zich bijzondere omstandigheden tijdens de cursus periode voordoen, waardoor deelname op een bepaalde dag niet mogelijk is, dan dient de cursist dit direct bij de docent kenbaar te maken.

Zogenaamde ‘ongeoorloofde’ afwezigheid resulteert in een boete ter hoogte van € 100,00 per persoon.

Met de inschrijving geeft de deelnemer aan bekend en akkoord te zijn met deze no-show policy.

Aanmelden

 In verband met een maximum aantal deelnemers dient u zich vooraf aan te melden via de website van de Groninger Retail Academie.

AhaErlebizz Deutschland

Heeft u geen tijd voor de gratis cursus Duits, maar wilt u zich wel beter focussen op de Duitse markt? Dan kunt u natuurlijk ook altijd een professioneel bureau als AhaErlebizz Deutschland inschakelen.