Selecteer een pagina

Op 18 januari begint in Bremen alweer de tiende bouwbeurs HanseBAU. Deze beurs staat in het teken van bouwen, verbouwen, renoveren, renoveren en inrichten. Met een totale oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter is het de grootste vakbeurs in zijn soort voor Bremen en Nedersaksen.

Tot en met zondag 20 januari kunnen bezoekers inspiratie en advies krijgen op de stands van zo’n 400 exposanten en op 140 lezingen en praktische bouwdemonstraties.

De beurs besteedt ook aandacht aan een groot probleem dat ook in Nederland speelt. “Er is een gebrek aan nieuwe stagiaires, die door alle beroepen wanhopig worden gezocht – daarom organiseren we opnieuw ons opleidingsinitiatief”, zegt Kerstin Renken, Hoofd Openbare Tentoonstellingen van de Messe Bremen.

De stands van de deelnemende bedrijven zijn speciaal gemarkeerd. Op de eerste beursdag hebben zowel bezoekers onder de 18 jaar als scholieren met een pas gratis toegang.

U kunt ook een kijkje nemen op de speciale beurs “Smart Home and Security” in hal 5, waar tal van exposanten samenkomen op het gebied van comfort, veiligheid en energiebeheer.

Daartoe behoort planetlan, een fabrikantonafhankelijke dienstverlener die adviseert over de uitgebreide mogelijkheden van intelligente huistechnologieën.

“Niet alleen mensen komen naar ons toe met hun bouwplannen en concrete vragen over Smart Home. Bewoners van bestaande en huurwoningen kunnen ook informatie en inspiratie opdoen voor mogelijke aanpassingen, want wat een paar jaar geleden nog niet voor mogelijk was, is nu mogelijk en betaalbaar,” meldt Michael Wegner van planetlan. Het licht kan bijvoorbeeld via spraak worden geregeld of de voordeur kan via de smartphone worden vergrendeld.

Hoe niet alleen de deur, maar het hele huis beveiligd is, vertelt het agentschap ecolo tijdens de speciale show van de Bremer Altbautage in hal 7. ecolo legt uit hoe je in tijden van klimaatverandering energiezuinig kunt renoveren en tegelijkertijd het huis kunt voorbereiden op extreme weersomstandigheden”, aldus directeur Dr. Jürgen Ritterhoff.

Daarnaast geven een honderdtal exposanten een antwoord op alle vragen over energiezuinig bouwen en renoveren op de Oude Bouwdagen in Bremen.

Martin Grocholl, directeur van het klimaatbeschermingsagentschap energiekonsens en organisator van de Bremer Altbautage, is overtuigd van de jarenlange samenwerking: “De twee evenementen vullen elkaar zeer goed aan, wat ook de bezoekers ten goede komt. We zijn blij dat we de tentoonstellingshallen ook dit jaar weer kunnen bezoeken.”

De Messe Bremen opent haar deuren voor hanseBAU en Bremer Altbautage 2019 van 18 tot 20 januari, dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur.