+31623224815 mail@ahaerlebizz.nl
Selecteer een pagina

Black Friday staat weer voor de deur. Zwarte vrijdag is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 24 november. Denk je erover om in te spelen op deze Amerikaanse traditie? Dat kun je beter niet doen!

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels en webshops te trekken, adverteren veel ondernemers met speciale aanbiedingen.

Black Friday wordt inmiddels wereldwijd gekopieerd. Dat kan ondernemers duur te staan komen. Een bedrijf uit Hong Kong heeft de handelsmerkrechten voor de term Black Friday geclaimd.

Wie zonder toestemming van het Chinese bedrijf de term Black Friday in reclame gebruikt, kan dit jaar in Duitsland op een kostbare Abmahnung rekenen.

Officieel mag de term Black Friday in Duitsland alleen worden gebruikt door Black Friday GmbH, de exploitant van de pagina’s blackfridaysale.de.

Black Friday GmbH heeft een contract getekend met Super Union Holdings Ltd. – met statutaire zetel in Hongkong – voor het gebruik en de sublicentieverlening van de naam.

Andere ondernemers mogen de benaming Black Friday alleen in reclame gebruiken als een overeenkomst is gesloten met Black Friday GmbH.

Diverse juristen hebben inmiddels bezwaar aangetekend tegen de toekenning van het handelsmerkrecht van de naam Black Friday aan de firma Super Union Holdings Ltd. Zij claimen dat Black Friday net als Moederdag, Vaderdag en Valentijnsdag een algemene dag is waar geen merkbescherming voor zou mogen worden toegekend.

Voor er uitspraak is gedaan in deze procedures is Black Friday 2017 al achter de rug. Voorlopig hangt de dreiging van Abmahnungen dus boven de markt.