+31623224815 mail@ahaerlebizz.nl
Selecteer een pagina

AhaErlebizz adviseert ondernemers die zich willen oriënteren op kansen in Duitsland ‘klein’ te beginnen. Niet meteen heel Duitsland. Kijk eerst eens vlak over de grens. Begin in een deelstaat. Bijvoorbeeld in Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen. En bezoek voordat er processen in gang worden gezet eerst eens een Nederlands-Duitse handelsdag.

Op 8 november 2017 vindt in het Borussia-Park in Mönchengladbach, het voetbalstadion van de gelijknamige bekende voetbalclub, voor de 8e keer de Nederlands-Duitse Handelsdag plaats.

Nederlandse en Duitse ondernemers zijn tussen 13.00 en 19.30 uur van harte welkom om nieuwe contacten te leggen en mogelijkheden tot grensoverschrijdende samenwerking te verkennen.

Tijdens de Nederlands-Duitse Handelsdag bestaat de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en reeds bestaande netwerken te onderhouden.

De focus ligt op het netwerken met een persoonlijke uitwisseling van informatie en het voeren van een goed gesprek. Ervaren experts geven tips en advies in de verschillende workshops.

Op de informatiemarkt zijn meer dan 60 bedrijven aanwezig die actief zijn in beide landen. Zij presenteren hier hun ideeën, producten en diensten.

Ondernemers worden met een georganiseerde b2b-matchmaking ondersteund bij het vinden van de juiste business partners.

Ondernemers die aan de matchmaking willen deelnemen, kunnen zich nog tot 7 november opgeven. Uit de lijst van deelnemers kunnen de ondernemers dan zelf hun gewenste gesprekspartners kiezen.

De Nederlands-Duitse Handelsdag is gericht op ondernemers en andere beslissers met een interesse in de Duits-Nederlandse zakelijke betrekkingen. De organisatie is in handen van de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein, de Kamer van Koophandel, de IHK Aachen, de Niederrheinische IHK Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg, Standort Niederrhein GmbH, de DNHK, NRW.International GmbH en de vertegenwoordigingen van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland.

De organisatoren benadrukken het sector overstijgende karakter van het evenement. Handwerklieden en vertegenwoordigers uit de industrie en de handel zijn hier net zo welkom als dienstverleners.

Meer informatie over de Duits-Nederlandse Handelsdag is te vinden op de website van de IHK Mittlerer Niederrhein. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Overigens. Wist u dat Mönchengladbach, Keulen en Düsseldorf in het Rijnland liggen en niet in het Roergebied, zoals veel Nederlanders denken? De fout wordt vaak gemaakt door Nederlandse media. Onlangs nog bij het programma De Van Rossums waarbij een bezoek gebracht werd aan Keulen dat in het Roergebied zou liggen. Maarten van Rossum, een van de slimste mensen van Nederland, weet het ongetwijfeld, maar zijn redactie duidelijk niet. Dortmund, Gelsenkirchen en Bochum liggen wel in het Roergebied. Keulen niet!